След като няколко години Сдружение “Бъдеще за село Труд,  и

...
След като няколко години Сдружение “Бъдеще за село Труд,  и
Коментари Харесай

Европарламентът обърна внимание на оплакванията от биоцентралите у нас

След като няколко години Сдружение “Бъдеще за село Труд ”,  и инициативните комитети от Нова Загора и Царевец се бориха сами и без помощта на нито една българска институция против миризмите и замърсяванията породени от активността на централите за произвеждане на топло и електрическа енергия от биомаса, през днешния ден европейския парламент единомислещо реши да се намеси и отбрани живота и здравето на засегнатите обитаеми места , оповестяват от съдружие " Бъдеще за село Труд ".

Оплакванията са от няколко години- откак наоколо до обитаемоте места бяха издигнати биоцентралите. Въпреки митингите, нищо не се промени през това време. 
Европейската комисия е единствен орган, който може да влияе с действителни наставления и дейности , в това число да затвори централите за биомаса. Това се случва чрез изпращане на комисари на задача, която ще откри за какво съществуват тези проблеми на експертно ниво и ще се наложат ограничения за превъзмогване на проблемите. В Европа след задачи на комисари на комисията по петиции са затворени няколко сходни съоръжения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР